Populäraste namnen 2021 – hos Bebisnamn.se


DELA - ARTIKEL
14
01/2022

Då var det januari igen! Dags för Bebisnamn.se topplista för mest gillade barnnamn under året 2021. Ni som följer SCB:s statistik för tilltalsnamn givna till nyfödda flickor och pojkar under året vet vad vi pratar om. 

SCB kommer i början av året (nästa publicering är 2022-01-31) ut med statistik för bebisnamn som har givits nyfödda barn under året. Vi har sammanställt en liknande lista under 2021 för att se hur ni besökare väljer namn. Det ska bli kul att se om ni väljer samma namn när vi jämför med de namn som skickats in och registrerats hos skatteverket i SCB:s listning. Förra året var det nästan samma i topp men inte riktigt. Vi prickade tillsammans in tilltalsnamnet för flickor men pojkarnas kom bara tvåa hos oss.

Förra året (2020) var det EBBA och ELIAS som toppade vår topplista för året.
Hos SCB var det ALICE och NOAH som stod som segrare.

Men vilka tog hem förstaplatsen 2021?

För flicknamn tog ALICE hem förstaplatsen.
Pojknamnens förstaplats tog ELIAS. Andra året i rad för Elias med andra ord.

Tyvärr kom inga dubbel-namn med i topplistan i år heller, inte ens i topp 100. Men populäraste dubbelnamnet för flickor var ANN-MARIE (plats 374) och för pojkar LARS-GÖRAN (plats 129). Det är väl helt enkelt så att dubbelnamn inte är så populärt, de lyser med sin frånvaro även i SCB:s statistik.

Dockan ALICE

Båten ELIAS

 

Topp 10 bebisnamn under 2021 blev:

Pojknamn i topp

1. ELIAS
2. ELLIOT
3. LéON
4. NOAH
5. AUGUST
6. NOEL
7. ISAK
8. MILTON
9. ALEXANDER
10. LEON

Flicknamn i topp

1. ALICE
2. STELLA
3. MAJA
4. EBBA
5. NORA
6. OLIVIA
7. SAGA
8. ALICIA
9. EMILIA
10. EMMA

Viktigt att veta är att unika stavningar räknas samman hos SCB, det gör vi inte på Bebisnamns statistik. Dvs Ludvig och Ludwig räknas ihop i  SCB:s statistik över populära bebisnamn men som två olika hos oss. 

Som sagt det ska bli intressant att se hur era val av namn här på bebisnamn.se står sig mot SCB:s namnstatistik för 2020. Håll utkik då de publicerar sin statistik redan den 31/1.

Alla nyheter