Flicknamn A-Ö


Just nu finns det 1203 st flicknamn i vår databas. En blandning av vanliga och ovanliga flicknamn från SCB:s namndatabas och er besökare.

Senast tillagda flicknamn:

MACY
NYA
SUZANNE
ROSE-MARIE
MARIE-LOUISE
ANNA-LENA

Flicknamn på bokstaven:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Saknar du något namn, hör av er till oss så ska vi lägga till det. Det är många som är på jakt efter det perfekta flicknamnet, kanske just ditt bidrag blir det namn som väljs ut.

Hur börjar man hitta flicknamn?

Det känns inte lika vanligt men det är ändå ett bra sätt att leta flicknamn inom familjen och släkten. Kanske är din systers, din mammas, din mosters, fasters, farmors, mormors eller andra släktingars namn eller mellannamn är något ni VILL föra vidare. Det kan vara som en hyllning eller av ren tradition. Börja med dessa namn och sammanställ en lista och ni har snabbt fått ihop en lista med flicknamn att arbeta vidare med. Samtidigt som ni får veta mer om er gemensamma släkt.

Det är också bra att sammanställa en lista på vanliga tjejnamn ni absolut INTE vill använda er av. Där namnet är kopplat till något direkt negativt, ex-flickvänner, gnälliga tanten i affären eller andra saker ni inte vill att ert flicknamn ska förknippas med.

Har ni själva korta namn kanske korta flicknamn lockar och det finns ju fler fördelar med korta namn. Lätt att stava, inte så många bokstäver att måla, sy, bygga … jo, listan kan bli lång om man tänker på det praktiska.