Pojknamn A-Ö


Just nu finns det 1107 st pojknamn i vår databas. En blandning av vanliga och ovanliga pojknamn från SCB:s namndatabas och er besökare.

Senast tillagda pojknamn:

ORION
SOL
TIMOTEIJ
BJöRK
ILAN
CLAY

Pojknamn på bokstaven:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Saknar du något namn, maila till oss så ska vi lägga till det. Det är många som är på jakt efter det perfekta pojknamnet, kanske just ditt bidrag blir det namn som väljs ut.

Var börjar man leta pojknamn?

Ett sätt att leta pojknamn för att få en bra grundlista är att kolla runt i familjen och släkten vad det finns för namn. Kanske är din brors, din pappas, din farbrors, morbrors, farfars, morfars eller andra släktingars namn eller mellannamn är något ni VILL föra vidare. Det kan vara som en hyllning eller av ren tradition. Börja med dessa namn och sammanställ en lista och ni har snabbt fått ihop en lista med pojknamn att arbeta vidare med. Man kan använda pojknamnet som ett mellannamn om det inte faller i smaken men ändå vill föra det vidare av tradition.

Det är också bra att sammanställa en lista på vanliga killnamn ni absolut INTE vill använda er av. Där namnet är kopplat till något direkt negativt, ex-pojkvänner, elaka läraren i 4:an eller andra kopplingar ni inte vill att ert pojknamn ska ha.

Har ni själva korta namn kanske korta pojknamn lockar och det finns ju fler fördelar med korta namn. Lätt att stava, inte så många bokstäver att måla, sy, bygga … jo, listan kan bli lång med ett kort namn.