Populäraste namnen 2021 – ALICE & NOAH


DELA - ARTIKEL
31
01/2022

Idag är det återigen dags och SCB levererade resultatet för populäraste namn givna till pojkar och flickor under 2021, det blev en repris på förra året. För er som länge följt SCB:s statistik är det några nya namn som dyker upp. Men många gamla godingar återfinns också. 

 

SCB:s lista toppas av inga mindre än ALICE och NOAH, det blir andra året i rad som Noah intar förstaplatsen. Alice är ohotad etta och håller stenhårt i förstaplatsen även 2021.

Alice, namnet som gavs till 706 flickor, kom in bland de 10 populäraste namnen under år 2005 och har sedan dess legat med i toppen. Enligt SCB är det utan tvekan det mest populära flicknamnet de senaste 10 åren.
Noah, namnet som gavs till 745 pojkar, har varit bland de topp 10 populäraste namnen senaste sex åren.

Topp 10 bebisnamn under 2021 blev:


Pojknamn i topp

1. NOAH
2. WILLIAM
3. LIAM
4. HUGO
5. LUCAS
6. ADAM
7. OLIVER
8. MATTEO
9. FRANS
10. ELIAS

Flicknamn i topp

1. ALICE
2. MAJA
3. VERA
4. ALMA
5. SELMA
6. ELSA
7. LILLY
8. ELLA
9. ASTRID
10. WILMA

Nya populära namn

Flicknamn topp 100 fick in två nya namn; Alba och Wilda.
Pojknamn topp 100 fick in ett nytt namn; Aston.


Läs mer utförligt om namnstatistik för 2021 på SCB (www.scb.se).

Fick vi samma resultat?

Som ni kanske läst har vi egen statistik för populäraste bebisnamn för 2021 här på bebisnamn.se och vi måste ju såklart jämföra. Hur blev det, fick vi samma resultat?

Nej inte full pott, men vi fick ett rätt i år! Endast 2 av 10 på topp hos både pojknamnen och flicknamnen stämde dock. 20% av namnen fanns på båda listorna. Hos oss kom Noah först på 4:e plats, tvärtom kom vårt toppnamn Elias på 10:e plats hos SCB. Alice kom på 1:a både hos oss och hos SCB. 

Viktigt att veta är att unika stavningar räknas ihop hos SCB, det gör vi inte på Bebisnamns statistik. Dvs Lukas och Lucas räknas ihop i  SCB:s statistik över populära bebisnamn men som två olika hos oss. Hade vi räknat ihop stavningarna så klår Lucas/Lukas Liam även på Bebisnamn.se:s lista med nöd och näppe. Men vi fortsätter köra med unik stavning i vår statistik. 

Annons från Jollyroom: Bokstavslampor från POPP i fina färger som lyser upp ert barnrum.

 


Spara namnen till dina favoriter

ALBA
ASTON
WILDA
Alla nyheter