27 goda skäl till att betala för barnpassning


DELA - ARTIKEL
23
08/2018

Om barnen kan se en film medan du tar hand om ärenden så kanske du inte tycker att det finns någon anledning till att betala för barnpassning. Men en barnvakt kan vara så mycket mer än en passiv person som sitter bredvid barnen på soffan. Faktum är att en utbildad nanny kan bli minst lika viktig som de fritidsaktiviteter som du betalar extra för. Dessutom så kan föräldrar känna sig lugna då det finns en säker och trygg person på plats då de inte själva kan vara hemma.

Här är 27 goda skäl till att betala för barnpassning som ges av en erfaren och utbildad barnflicka som tar uppdraget på största allvar.

 1. Med en barnvakt så kan man sänka tempot och hinna med mer. Barnen behöver inte stressa eller bli kvar sist på förskolan då det finns en “tredje förälder” som hämtar och ordnar med mellanmål.
 2. Istället för att lämna barnen hos en dagmamma på eftermiddagen så kan de få vara hemma där det är lättare att slappna av och vila.
 3. Med rut-avdrag så blir det inte mycket dyrare med en utbildad barnvakt än vad det hade varit att få hjälpen av en oerfaren ung person.
 4. Barnflickan är där för barnens skull och kan anpassa varje dags schema i enlighet med deras behov och humör.
 5. Du behöver inte oroa dig för att missa tiden då du skulle ha hämtat barnen men sitter fast på jobbet. Nannyn kommer ju att ta hand om detta!
 6. Då de små kan äta mellanmål och middag hemma så blir det mat som de är vana vid. Föräldrar behöver bara ge instruktioner om vad som ska tillredas och hur.
 7. En utbildad nanny kan första hjälpen och är därmed en stor trygghet både för barn och föräldrar!
 8. Då barnvakten jobbar för att barn och deras utveckling är ett intresse så kommer det att ge barnpassning som är väldigt givande. Det kan till exempel innebära aktiviteter som är särskilt anpassade till barnets intressen och ålder.
 9. Du kan låta barnen stanna på lekplatsen då de har en ansvarsfull person på plats. Själv kan du ta hand om saker därhemma som blir så mycket enklare då små personer inte springer mellan dina ben. Ni kan hitta en byrå som har god lokalkännedom. Exempelvis har myNanny duktiga barnvakter i Stockholm.
 10. Då det kanske behövs hjälp med läxor eller särskilda aktiviteter som är till för barnets motoriska utveckling så kan du få hjälp med detta hemma. Det blir en avlastning och många gånger så är barnen mer villiga att göra den här typen av saker med sin nanny.
 11. Med en barnvakt som finns lokalt så blir det lätt att ordna även med sporadisk barnpassning. Kanske dyker det upp ett event där de små inte kan vara med. Det är en stor fördel att på kort tid kunna ordna med barnvakt utan att tumma på säkerhet.
 12. Om du blir sjuk så finns det en person som kan hjälpa dig med både barn och hushåll medan du vilar upp dig.
 13. Istället för att sitta framför skärmar tills du är klar med ärenden och hushållsuppgifter så kan barnen leka stimulerande lekar och bli redo för sängdags.
 14. Någon annan kan lära dina barn att man plockar upp leksakerna efter lek även då man är hemma!
 15. Det är bra för barnet att få lite mer uppmärksamhet. Med barnvakten så blir det plats och tid för viktiga samtal på ett sätt som det aldrig blir tillfälle för i förskola och skola. Kanske inte ens med föräldrarna då kvällar och helger kan vara nog så jäktiga.
 16. Om du måste jobba över så kan du fokusera på jobbet med gott samvete då du vet att dina barn har det bra med sin nanny.
 17. Under lov så blir det mycket roligare att göra saker hemma och utomhus med en barnflicka. Kanske till och med roligare än att vara på dagläger.
 18. Om du får hjälpen på morgonen så kan det innebära att det vanliga morgonkaoset totalt elimineras. Du kan skynda till jobbet medan barnen äter frukost i lugn och ro och sedan tar en promenad med nannyn till förskolan.
 19. När barnen har läst läxor, duschat och borstat tänderna med barnflickan så blir det roliga kvar för dig. Du sparar energi som kan läggas på mys och sagoboksläsning i sängen.
 20. Om du måste jobba natt så kan du se till att få barnpassningen av en person som också kan passa på natt. Då får barnen vara med en person som de känner sig trygg med vilket är viktigt om de till exempel vaknar på natten.
 21. Barnvakten kan rycka in om ett barn blir sjukt och måste komma hem tidigare från förskolan och skolan.
 22. Skolan stänger på grund av oväder men du måste ändå gå till jobbet… Det ordnar sig då du har barnpassningen lokalt.
 23. En duktig barnvakt kan kombinera barnpassning med enklare hushållsarbete som att diska. Du kommer hem till en tom diskho och ordning och reda i barnens rum.
 24. Om dina barn har eftermiddagsaktiviteter så kan nannyn se till att de kommer till dessa med allt som ska med som instrument, rätt kläder och mer.
 25. Föräldrar som slipper stressa hem från jobbet eller handla mat med gnälliga och trötta barn får mer kraft och lust.
 26. Om du just har fått en bebis och behöver ta igen för de timmar som du inte sov under natten så kommer du att uppleva din barnvakt som en skänk från ovan då hon kan ha hand om både bebis och äldre syskon medan du får sova en stund.
 27. Barnvakten har inget emot stök och ser också till att allt glitter, pärlor och annat är undanplockat då du kommer hem.

 

Artikeln är ett samarbete med myNanny.

Alla nyheter