2019 års 10-i-topp flicknamn & pojknamn hos oss


DELA - ARTIKEL
15
01/2020

För er som länge följt SCB:s statistik för tilltalsnamn givna till nyfödda flickor och pojkar under året så är detta en nyhet. Bebisnamn.se visar nu en egen topplista för mest gillade barnnamn under året 2019.

SCB kommer i början av året (nästa publicering är 2020-01-31) ut med statistik för bebisnamn som har givits nyfödda barn under året. Vi har sammanställt en liknande lista under 2019 för att se hur ni besökare väljer namn. Det ska bli kul att se om ni väljer samma namn när vi jämför med de namn som skickats in och registrerats hos skatteverket i SCB:s listning.

Men vilka tog hem förstaplatsen 2019?

För flicknamn tog ALICE hem förstaplatsen. Pojknamnens förstaplats tog LIAM. Det roliga med detta är att förra årets statistik (2018) vanns av ALICE och WILLIAM hos SCB. Liam är en kortare form av William. Så de kortare namnen verkar få mer plats och dessa två namn fortsätter att dominera inom valet av bebisnamn.

Tyvärr kom inga dubbel-namn med i topplistan, men vi lade till dem så sent på året, i september, så det är nog därför. Eller är det helt enkelt inte populärt med dubbelnamn ännu, de lyser med sin frånvaro även i SCB:s statistik. Däremot verkar de lite kortare namnen med färre bokstäver dominera både för flicknamn och pojknamn. Namn med fyra till fem bokstäver innehar 13 av 20 st totalt på topplistorna. De riktigt korta namnen fick dock inte vara med i toppen.

Annons från Jollyroom: Gör ett leravtryck av din bebis fötter och händer som ett evigt minne av hur små de faktiskt var.

 

Topp 10 bebisnamn under 2019 blev:


Pojknamn i topp

1. LIAM
2. LEON
3. NOAH
4. ELIAS
5. OLIVER
6. THEO
7. ADRIAN
8. WILLIAM
9. MALTE
10. VINCENT

Flicknamn i topp

1. ALICE
2. ELLA
3. AGNES
4. STELLA
5. ALICIA
6. LILLY
7. ASTRID
8. ALVA
9. VERA
10. ELLIE

Som sagt det ska bli intressant att se hur era val av namn här på bebisnamn.se står sig mot SCB:s namnstatistik för 2019. Håll utkik då de publicerar sin statistik redan den 31/1.

Alla nyheter