LEGO®-inspirerade namnförslag


DELA - ARTIKEL
09
03/2020

LEGO® är ett varumärke som tillhör LEGO Koncernen, som inte sponsrar eller rekommenderar denna webbplats.
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för LEGO®, Åhléns, Babyshop, Jollyroom, Adlibris och Ginza.

Namn från Lego-världen

Är du eller din sambo en riktig LEGO®-nörd?

(Observera att ordet nörd använder vi enbart med positiv klang, inget annat!) Då kanske du är intresserad av vår sammanställning av ”vanliga” namn från LEGO®-världen. Ett intresse är ju ofta något som går i generationer och de färgglada byggklossarna bringar många glädje så varför inte sprida den vidare.

Tittar vi på de olika genrerna inom LEGO® så finns det idag många olika och det är mycket som är licensierat eller kommer från franchise via kända serier som för att nämna några; Harry Potter™, Jurassic World™, Lego Super Heroes, Star Wars™, Stranger Things och Minecraft™. Är du fan av dessa inriktningar så finns det bra namn i de flesta men det finns oxå serier som i våra ögon är ”renodlade” LEGO®; Lego City, Lego Friends, Lego Ninjago, The LEGO® Movie och LEGO® Nexo Knights™.

Vi vill fokusera på är de sistnämnda kategorierna för namn som är LEGO®-inspirerade. Tyvärr är det väldigt många figurer som inte har fått något namn mer än sin yrkesroll.

Men det första namnet som är poppar upp och är absolut mest Lego-inspirerat måste ändå vara:

LEGOLAS

Vi har sammanställt de ”vanliga” namnen ur några Lego serier. Kika runt och kolla om du fastnar för något, klicka i så fall på hjärtat och lägg det till din egna lista med bebisnamn.

Ett tips: Köp ett Lego-set från bebisens födelseår i dubblett och lägg undan den ena för att ge barnet vid sin födelsedag längre fram, låt säga 20-30år (eller när de skaffar egna barn) och låt barnet leka med det andra när åldern är inne. Det blir en nostaligitripp för både er och barnet. Väljer du ett namn från en karaktär är det ju extra skoj om minifiguren är med i settet. Några tips hittar du längt ner i artikeln.

 


LEGO® Friends

I Heartlake City utspelar sig denna serie där du får träffa tjejerna nedan och se vilka yrken de olika karaktärerna har. Här finner du Friends online hos LEGO®.

ANDREA
EMMA
ETHAN
MIA
OLIVIA
STEPHANIE
STEVE

LEGO® Ninjago

I Ninjago möter du ninjorna nedan som i en spännande värld slåss mot ondskan. Här finner du Ninjago online hos LEGO®.

COLE
JAY
KAI
LLOYD
NYA
ZANE

The LEGO® Movie 1&2

I denna film är det en hel del minifigurer som har namn för att få lära känna karaktärerna, men inte alla har ”vanliga” namn.

ALFRED
BENNY
EMMET
JENNY
KENNY
LARRY
LENNY
LEX
LUCY
REX

The LEGO® Nexo Knights™

I denna serie är det lite mer amerikanska/brittiska namn på knektarna som slåss mot monster.

AARON
AVA
AXL
CLAY
LANCE
MACY
ROBIN

Exempel på LEGO®:


Detta och mycket mer hittar du hos exempelvis: Åhléns, Babyshop, Jollyroom, Adlibris och Ginza.


Vi hoppas du som entusiast hittar det namn som passar din familj bäst och att det kanske även blev LEGO-inspirerat.

LEGO® är ett byggkloss-system som utvecklades i Danmark redan 1958 och är fortfarande idag en väldigt populär leksak för både vuxna och barn. 1978 släpptes de första minifigurerna med ställbara armar och ben som de vi har idag.

Alla nyheter