Snygga mammakläder eller vanliga bekväma kläder?


DELA - ARTIKEL
21
01/2021

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lindex, Babyland och Babyshop

Mammakläder eller vanliga kläder

Det bästa tipset vi kan ge dig är att inte köpa nya kläder innan det behövs. När magen inte längre passar i de vanliga byxorna så är det dags att kika på andra alternativ. Går det ha ett gummiband i byxknäppningen och på så sätt förlänga byxornas livstid lite? Om inte så finns det en uppsjö av snygga mammakläder som går att växa i.

Onödiga kostnader eller inte?

Det finns ju också vanliga mjukisbyxor som är hyfsat töjbara om du inte vill lägga massa pengar på kläder du inte kommer använda mer än under graviditeten. Det är väl här skon klämmer lite hos en del av oss. Man vill inte spendera massa pengar på kläder som inte kommer användas så länge, om inte planerna finns för fler barn längre fram. Medelvägen är troligtvis att köpa enstaka mammaplagg och komplettera med snygga töjbara tröjor och mjukisbyxor. Din mage och din stil kommer tacka dig och det går ju sälja kläderna på loppis eller ännu bättre köpa dem på loppis.

För den inbitna modeintresserade så är det ingen fråga om att köpa nya kläder som passar stil och växande mage, det är ett enkelt val. För oss andra är det ett bekvämlighetsval, vad står man ut med när det gäller för trånga byxor som skär in och tajta tröjor som sitter åt.

Glöm inte bort kläderna efter förlossningen

En sak som man lätt glömmer bort är kläder som funkar efter födseln av guldklimpen. Bekväma kläder och om man väljer att amma, amningsanpassade kläder. Inte heller detta är en nödvändighet men det förenklar och underlättar vardagen i det stora hela om det går smidigt. Det är inte heller ovanligt att man inte kommer i sina gamla vanliga kläder direkt utan det kan ta en stund och då är det skönt att ha lite mellankläder och inte behöva lägga tid på att shoppa när din nyfödda söker din fulla uppmärksamhet.

Mammakläder på nätet

Ja, i rådande pandemi är det ju nätet som gäller för shoppingrundan. Att handla på nätet är inte så krångligt, men säkrare och du kan till och med få det du beställer ända fram till dörren om du har tur. Sen är det väl så att det är ändå hemma som det är bekvämast att prova kläder, eller hur?

Lindex har ett brett utbud av mammakläder och stretchiga kläder.

 Läs mer 

Babyland har ett brett utbud av mammakläder och amningsprodukter.

 Läs mer 

Babyshop har en hel del till dig som mamma, gäller bara att hitta rätt.

 Läs mer 

Satsa på bekväma byxor

De få mammakläder jag själv köpte och fick låna av min syster när magen blev för stor var faktiskt byxor. Byxor som inte passar är ett plagg man inte vill ha på sig hela dagen på jobbet om de skär in både här och där och skapar obehag. Nä, de var guld värt att ha två par fina arbetsbyxor. Men hur eller hur så var mjukisbyxorna bäst, ett par svarta mamma-mjukisbyxor som inte såg ut som mammabyxor utan som kunde användas till och med efter födseln.

Vi hoppas du hittar din mammastil och din version av mammakläder så det blir både bekvämt och ekonomiskt. Läs gärna artikeln om mammakläder hos BabyBjörn nedan;

Victoria på That’s my baby blog tipsar om mammakläder hos BabyBjörn

8 TIPS PÅ HUR DU KLÄR GRAVIDMAGEN

  1. Vänta tills du ser hur kroppen förändras innan du köper mammakläder.
  2. Gå igenom garderoben och välj ut de plagg som redan funkar.
  3. Fuska med ett linne under uppknäppt blus och sätt en hårsnodd i byxknappar och kjolar.
  4. Håll stilen, din stil ändras inte bara för att du blir gravid.
  5. Bygg en basgarderob och lägg till några plagg som kan funka på kvällar och helger.
  6. Låna kläder av andra.
  7. Fundera på vad du vill ha på dig efter förlossningen.
  8. Rensa ut allt som inte är gravidvänligt.
Alla nyheter